Valparna 3 veckor

Publicerat i: Bichon havanais, Havanaisvalpar, Havanesepuppies, Nasherhaus havanaisvalpar, valp, valpar
Under dessa tre veckor har det hänt mycket i valparnas utveckling. De har fyrdubblat vikterna, ja det är ganska mycket men Zaida verkar ha gott om mjölk och valparna har i sin tur väldigt god aptit. De har öppnat ögonen, börjat höra, börjat gå, börjat leka med varandra. Fortfarande sover de mycket. De kan även visa känsoyttringar, de kan pipa eller gnälla, de kan vifta på sina små svansar och de kan morra. Det är svårt att slita sig från valplådan, man skulle kunna tillbringa mesta tiden där bara för att titta på dem.
Alla fyra, från vänster tik 1, hane2, hane 1 och tik 2. Alla runt 1 kg tunga nu.

Hane 1 är en kille med vacker symmetri mellan den djupsvarta blanka pälsen och de vita partierna. Svanstippen är så klart vit! Han viftade på svansen tidigt och söker ögonkontakt, han vill vara med!

Hane 2 är minst av alla men så liten är han inte. Han har spännande färgteckning och man vet inte riktigt hur det blir när han blir vuxen, men fint blir det! Han har den mest sammetslena blanka pälsen jag nånsin sett!

Tik 1 var störst i kullen redan vid födelsen, och har fortsatt vara det. Hennes älsklingsposition är ryggläge! Hon är trygg och fin och blir i det närmaste vit som vuxen men hennes färg kallas creme.

Det är ofta man ser pojkarna ihop och flickorna för sig. Är det en slump? Att man tänker mer på det när det är så eller kan de känna samhörighet på något vis?

Tik 2 var sist ut och minst när hon föddes, men har ätit upp sig till tvåa i gänget. Hon kommer också att bli ljus i framtiden, frågan är om hennes sobelfläckar bleknar eller behåller färgen?