MyDog 2023

Publicerat i: Bichon havanais, Biewer terrier, Hundutställningar Hundutställning, MyDog, MyDog2023, bichon havanais, biewer, biewer terrier
Nu ska jag ta tag i detta bloggande igen. Det är så länge sedan jag skrev någonting här sist, så skam den som ger sig! Jag har ju ändå saker att berätta.
Torsdag och fredag förra veckan åkte jag med min uppfödarkollega Tarja till Göteborg och årets första officiella utställning, nämligen MyDog. Med mig hade jag Denise, en havanaistik på 7 månader, Chanel, en biewertik efter Pandora på 9 månader samt Berits Judy, en havanaistik på 10 månader, samt Pandora som sällskapsdam.
Denise är inte van vid inomhusmiljöer i sådana här hallar, men det gick ändå hyfsat bra att visa henne. Hon tyckte stundtals att hon kunde bestämma att "nu har vi väl gått tillräckligt långt", och då var det min uppgift att övertyga henne om att "nej, det är faktiskt jag som bestämmer". 😅
Denise
Det var 3 tikvalpar och 4 hanvalpar första dagen och 5 tikvalpar och 4 hanvalpar andra dagen. Denise placerade sig som tvåa med hp första sagen och som fyra andra dagen. Bästa hanvalp båda dagarna var Jatakabi’s Zoom Me Dude "Olle" som är efter Nasherhaus I’m A Rebel, jättekul! Han blev BIR första dagen och BIM andra dagen.
Chanel
Chanel har precis, knappt en vecka tidigare, fyllt "junior", dvs 9 månader, så det här var hennes första utställningar. Hon är lite miljökänslig och trots att vi ringtränat några gånger och hon har varit med mig till inomhuscentrum mm så tycker hon att den bullriga röriga miljön är lite halvjobbig och hon har svårt att hålla fokus. Men vi fick möjlighet att träna lite ihop på den blåa mattan innan bedömningarna kom igång så det gick bra, så pass bra att hon fick excellent, vann sin klass där det var 3 deltagare med CK samt blev bästa tik med CERT (!) BIR-junior och BIM! Jag hade nära till lyckotårar, jag lovar! Domaren hette Petru Muntean från Rumänien. Även Chanels båda bröder var med, Nasherhaus Hugo Boss "Bilbo" fick excellent, vann sin klass med CK, BIM-junior, bästa hane-2 med reserv-CERT! Wow alltså. Nasherhaus Paco Rabanne "Dobby" fick very good. Men vilken attityd båda pojkarna hade i ringen, en fröjd att se!
Dag 2 var det en lite strängare domare vid namn Laurent Heinesche från Luxemburg. Chanel fick very good, precis som de två andra juniortikarna, men hon vann ändå juniorklassen. Men bröderna fick excellent båda två, dock utan CK, Bilbo blev även vald till BIR-junior.
Båda dagarna vann MultiChampion Ola De Gras Viva Las Vegas BIR. En fantastiskt vacker och välgående biewer terrierhane som jag beundrat länge men bara sett på bilder. Så roligt att få se honom live och prata med hans ägare Pia som jag känt många år eftersom hon har även havanaiser.  
Judy
Måste även skriva om yrvädret Judy. Hon ägs av Berit som satt hundvakt hemma hos mig. Det är alltid lite riskabelt när man anmäler två olika raser till samma utställning, skulle bedömningstiderna krocka eller inte? Första dagen hann jag ganska precis till ringen och kunde visa Judy i juniorklass för tikar. Av 9 placerades hon som 3:a vilket är superbra! Andra dagen krockade ringarna precis. Jag bfann mig i biewerrringen och jag hade bett Susanne visa Judy. Hon är en superhandler och Judy hamnade på en andraplats i klassen, dessutom fick hon CK! Gissa om Berit var glad när hon där hemma kunde följa bedömningen från MyDogs sida där alla resultat inklusive kritiker dök upp momentant?

Det var trevligt att träffa många vänner och bekanta och inte minst valpköpare i och utanför ringen! En bra utställning helt enkelt.
 
Nasherhaus Coco Chanel BIM med CERT och Ch Ola De Gras Viva Las Vegas BIR med CERT

Lite suddig bild på Chanel men jag tycker hon står så fint här i ringen

Nasherhaus Paco Rabanne "Dobby" 9 månader

Denise 7 månader i utställningsringen

Nasherhaus Hugo Boss blev BIR-junior dag 2 för domaren Laurent Heinesche

(null)