Biewervalparna 2 veckor

Publicerat i: Biewer, Biewer terrier, Biewervalp, Pandora biewervalpar, valpar
Tiden går fort som bekant, speciellt när man har valpar. Pandoras små valpar av rasen biewer terrier är nu drygt 2 veckor gamla. Precis på dagen när de fyllde 2 veckor öppnade alla tre sina ögon och på en gång förvandlades de till små individer! Jag älskar när de öppnat sina ögon.
Nu ser de inte så mycket i början, eller de förstår nog inte vad de ser så de tittar inte så mycket. Fortfarande går den mesta tiden till att sova och drömma med små ryckningar i ben. Det är då de växer brukar man säga. Och så diar de förstås, dygnet runt. Pandora är en duktig mamma som tar hand om sina små så fint.
De har ökat vikt enligt normalkurva vilket är jättebra förstås. Den ena hanen är lite större än den andra men än är det för tidigt att säga något om deras förväntade vuxenvikter. Det kan mycket väl bli den lilla hanen som blir större och tvärtom. Tiden får visa hur det blir.
Jag har en tabell där man ska kunna utläsa vuxenvikten men den är väldigt missvisande så här tidigt i deras liv. En biewervalp fördubblar sin födelsevikt någon gång under andra levnadsveckan. De små kan komma ikapp de större under några få veckor. Det är ändå generna som bestämmer hur stor en valp ska bli som vuxen.