Tredje söndagen i maj, tidigt på morgonen, födde bästa Flame sina 8 valpar! Först kom 6 stycken under två timmar, och jag trodde att allt var klart. Efter 4 och en halvtimme kom två eftersläntrare, mycket ovanligt med så lång paus mellan. Skönt nog så var de valparna precis lika pigga som de andra. Alla är ljusa, närmast vita, men om några veckor vet jag om jag ska registrera dem för vit, vit och guld eller creme. Helt vita havanaiser är ganska ovanliga. Men en som är t ex creme, eller vit och guld, blir också "vita" sedan eftersom havanaisen tenderar att alltid ljusna med åldern, även de som redan är ljusa. Nåväl, många undantag finns. Det finns ju t o m de som byter färg helt och hållet. Det är alltid spännande och kul med havanaisens färger. 
Men det är också ovanligt med en helt igenom ljus havanaiskull. Det var väntat eftersom båda föräldrarna är ljusa.
Könsfördelningen var också väldigt rättvis om man kan säga så; hälften hanar och hälften tikar, dvs 4 + 4. Nu får vi hoppas att allt går bra den första känsliga tiden då tiken ska få igång mjölken och att vikterna börjar öka på bra sätt. En så pass stor kull är en stor påfrestning för en liten hund som havanaisen är. Flame vägde 9,0 kg dagen före valpningen, och dagen efter vägde hon 6,6 kg. 2,4 kg gick hon och bar på! Det är hela 27% av kroppsvikten! Alla valparna hade fina vikter, ingen var pytteliten och ingen var någon jätte.
Jag kommer att lägga ut bilder på valparna här i bloggen allt eftersom. Nu ser de vita och rosa ut eftersom alla valpar saknar hårpå nos och tassar, det gör att de påminner inte så lite om små vita möss! Pigment kommer att komma med tiden, ibland snabbt, ibland tar det några veckor eller t o m månader. Så det ska också bli spännande att se hur det utvecklas.
Dessa fyra har fått tag på spenar i "övre våningen"