Nu har 5 av de totalt 8 valparna flyttat till sina nya underbara hem och enligt de rapporter jag fått så har de det jättebra och de har anpassat sig fint. Några har ätit lite dåligt de första dagarna men det hör mer till vanligheten att när allt är nytt, massa nya inteyck och ingen konkurrens längre av kullsyskonen. Man ska komma ihåg att de är ju flockdjur och i en valpkull så gör de ofta samma sak. Om någon äter går de andra dit också och äter. Om någon leker med en leksak, så vill alla andra också ha samma leksak. Om någon börjar springa åt något håll följer de andra gärna efter. Och så vidare. 
Det är nu som de är som mest receptiva, de suger i sig all ny information om omvärlden. Därför är det en sådan bra tid att flytta till ett nytt hem. Nu är det lämpligt att börja miljöträna dem för allt möjligt, och man ska komma ihåg hundens viktigaste sinne som är lukten. Allt luktar ju olika för en hundnos! 
De tre kvarvarande valparna ska flytta lite senare så jag får ha dem hos mig ett tag till och njuta! Och försöka miljöträna dem. Koppelträning har vi redan testat.
Jag har en egen (sluten) facebooksida för valpköparna. Tanken med den är att valpköparna ska skicka in bilder och videos på sina hundar, berätta vad de gör och kanske ställa frågor eller få lite tips och ideér av de andra i gruppen. För i den här gruppen ska man kunna känna sig trygg, där finns det inga nättroll, bara valpköpare av en havanais från kennel Nasherhaus. sidan är också en bra kanal för mig som uppfödare att kunna informera om olika aktuella saker, nu senast till exempel om fästingmedel. 
Jag hoppas att flera skulle skicka in bilder där. Jag älskar att få små eller stora hälsningar från valpköparna! Jag vill verkligen ha kontakt med dem alla, inte bara första tiden.