Trevlig Valborg utan smällare och fyrverkerier

Publicerat i: Bichon havanais, Juni, Zaida Nasherhaus, Valborg, fyrverkerier, havanese, smällare
Önskar er alla en trevlig Valborg! 
Men:
Ibland skjuter folk fyrverkerier och till och med smällare på Valborg. Tänk på att inte gå ut den tiden, som är oftast på kvällen, alls med hunden. Sätt gärna på musik eller öka tv-volymen för att ljudet från smällarna inte ska upplevas som skrämmande för hunden. Om det skjuts fyrverkerier så dra för gardinerna eller dra ner rullgardinen. Gör det lite mysigt för er och hunden. Även om din hund aldrig skulle reagerat tidigare så kan det vara klokt att förebygga eventuella obehagliga överraskningar. 
Skulle nu hunden trots allt reagera negativt, ömka den inte för det sägs öka obehagskänslan, som en bekräftelse från oss att det visst var läskigt. Om man har fler hundar i hushållet som inte reagerar går de inte och tröstar den som blir rädd. I många fall är det klokt att lotsas bara vara som vanligt. Jag önskar er alla stort lycka till!

Hos mig får hundarna busa av sig nu på dagen så får vi alla ta det lugnt mot kvällen. Som tur är så är fyrverkerier och smällare förbjudna där vi bor, det är Arlandas flygområde och därför strikt reglerat. Hotellen här omkring brukar vara fullbokade av hundfolk de helger som det är fyrverkerier, dvs nyårsafton, påsk, valborg och midsommar.
Zaida med sin böljande päls

Juni har precis fyllt 1 år. Alltid glad och bus i blicken!