Aktiviteter för hundarna

Publicerat i: Bichon havanais, Juni, Zaida Agility, Agilityhavanais, Nasherhaus, Nasherhaus, agility, havanais, hundaktivitet, hundträning, hundträning
Jag vet inte om man kan säga att hundarna är mer tillfreds under dessa coronatider. Folk är ju mer hemma i alla fall och det gillar ju alla hundar! Att få ligga under mattes stol när hon jobbar med datorn är tydligen en stor lycka och trygghet. Men det de verkligen älskar, det är att få göra någonting ihop med sin familj!
Jag hade privilegiet att ha en 8-veckors semester. Hälften av den tiden gick åt att ta hand om Flames valpkull, men det var ett kärt jobb. Nu har ju de alla flyttat till sina nya hem och valparnas äventyr fortsätter där.
Jag skaffade några agilityhinder och har genom olika tips på youtube kört nu några gånger med hundarna. Och det var en fullträff! Hur kul har de inte, samtidigt som matte fått välbehövlig motion när hon springer mellan hindren.  Alla hinder kan lätt packas ner i en behändig bärkasse, så jag har tagit med mig hindren till lite olika ställen och tränat lite med andra också. 
För min del har det här handlat mest om att aktivera hunden, att få den att upptäcka/återupptäcka glädjen i att samarbeta med mig, att ha ROLIGT ihop, att på ett kul sätt få lyckas och få belöning. Till och med lilla Juni fattade galoppen direkt och de första gångerna blev hon så uppspelt av uppmärksamheten, glädjen och de glada skratten att hon sprang genom tunneln flera extra varv, fram och tillbaka, fram och tillbaka.
Nästa vecka ska Zaida och jag börja en nybörjarkurs i agility också. Det man ska verkligen tänka på när det gäller unga hundar såsom Juni och andra under 1 år gamla, är att inte låta dem HOPPA över hindren. Har man hinder ska pinnen ligga på marken. Deras ben är inte helt färdigutvecklade utan kan skadas i brosket med problem till följd. De ska till exempel överhuvudtaget inte hoppa ner från soffor och sådant heller. Men att springa och ha kul är tillåtet!
Här kan ni se en film med Juni: https://www.youtube.com/watch?v=K8cMPDCh_to
Prenumerera gärna på min youtubekanal för att se flera havanaisfilmer!
(null) 

(null)

(null)

(null)