Snart flyttar valparna!

Publicerat i: Bichon havanais, Havanaisvalpar, Havanesepuppies, Nasherhaus, Sandy Nasherhaus, havanaisvalp, havanesepuppies, havanesepuppy, leveransklara, valptänder
Vi börjar med att meddela att alla valparna är nu tingade! De kommer att få helt underbara hem att flytta till, de flesta i Stockholmstrakten och en flyttar längre bort.
Det är så många känslor kring den kommande tiden nu när valparna fyllt 8 veckor, veterinärbesiktigats och det börjar bli dags för dem att flytta till sina nya hem. Jag kommer att sakna dem så mycket! Samtidigt är det ju det som är meningen,  att de ska få komma till sina nya hem och bli socialiserade och exklusivt  gullade med och få  se världen!  De har så mycket energi och nyfikenhet att det är en nödvändighet för dem att få komma ut.

De har nu avmaskats tre gånger under sina första 8 veckor, och de ska avmaskas i sina nya hem vid 11-12 veckors ålder innan 12-veckors vaccinationen. 

Veterinärbesiktningen gick bra även om det var en del "logistiska lösningar" som krävdes. I bilen på väg till veterinär bjöd de på tjutkonsert, men på hemvägen var de knäpptysta. Haha, de hade väl vant sig lite att åka bil men huvudsakliga orsaken var givetvis att de blev trötta av allt det nya som skedde hos veterinären. Och nålstick x 2, först vaccination, sedan chipmärkning.

Alla killarna hade sina kulor på plats. Ingen av valparna hade fått alla sina mjölktänder ännu varför det blev en anmärkning på den punkten: "bett och tänder kan ej bedömas eftersom alla inte kommit ut". Ett mycket vanligt fenomen med havanaisvalpar (och även andra dvärghundsraser) är alltså att de får sina tänder relativt sent.

Två av tikarna fick byta de förslagna namnen efter att jag valt den som stannar hos mig. Det blir tik 1 som nu heter Heart Of Gold och stannar. Hon kallas nu för Ninni. 
Och följdaktligen heter tik 3 nu Cinnamon Girl och kommer att kallas för Chloe.

Valparnas 8-veckors vikter:
Hane 1 (Happy Together) 2295 g
Hane 2 (Captain Kennedy) 2400 g
Hane 3 (Like A Hurricane) 2550 g
Hane 4 (King Of Kings) 2360 g
Tik 1 (Heart Of Gold) 1970 g
Tik 2 (Sign Of Love) 2080 g
Tik 3 (Cinnamon Girl) 2220 g
Hane 3, Nasherhaus Like A Hurricane har hittat en mysig sandgrop att ligga i.

Hane 2, Nasherhaus Captain Kennedy, som förmodligen kommer att kallas för Charlie, är en alert och väldigt glad kille.

Hane 2, Charlie, chillar i gräset. Ja och smakar på det också lite grann.

Så här sött sitter tik 3 i blomsterkorgen. Hon heter numera Nasherhaus Cinnamon Girl.

Tik 2 och 3 är ganska lika.

"Spike", Nasherhaus Like Hurricane, hane 3, med spring i benen.