Zaida BIS i Mora

Publicerat i: Bichon havanais, Havanesepuppies, Nasherhaus, Hundutställningar, Zaida BIS-valp, Jenny Öhqvist, Mora julutställning, bichon havanais
Dalarnas Kennelklubb ordnade en trevlig julutställning för alla raser i Mora ridhus i slutet av december. Den var inofficiell men välarrangerad med "riktiga" domare. Grupp 9 dömdes av Jenny Öhqvist och det var sammanlagt 7 havanaiser anmälda, fördelade i både valpar och vuxna i olika klasser. Zaida var förvisso ensam valp i 4-6 månader men det är inte alltid helt självklart att de blir BIR, dvs bäst i rasen. Nu blev hon det i alla fall och det var förstås väldigt roligt. Att hon är pigg och glad i ringen med en härlig attityd är det bästa. När alla valparna i grupp 9 var färdigbedömda var det dags för gruppfinal. Zaida skrällde igen och vann gruppen! När hon sedan på eftermiddagen fick äntra den stora BIS-finalen var jag ordentligt nervös. Utställningens alla tre domare valde tillsammans placeringarna. Zaida var absolut den minsta av alla gruppfinalister, men den som hade mest attityd och kaxighet, och hon vann över alla valparna! Jag var alldeles mållös, och givetvis otroligt glad!
Det var även kul att träffa alla de andra havanaiserna och deras ägare. På kvällen skålade vi med lite bubbel för alla våra fina hundar som fått fina placeringar. Förutom Zaidas BIS-1 fick Anna-Lenas Zoogin BIG-2 i valparnas gruppfinal för 6-9 månader, och BIR för vuxna blev Bailey och han kom på fjärde plats i gruppfinalen. Anita och Hasses hane Tintin blev BH-2.
Nasherhaus Mama Said "Zaida" är nu 5 månader

Här har Zaida precis blivit BIR och vi är så glada

Speakern har precis talat om att bichon havanais blir BIS och den fina australiska terriern BIS-2

Vad, blev vi BIS-1?

Rosetterna från Zaidas 3 första utställningar: 3 x BIR, 2 x BIG-1, 1 x BIG-3, 1 x BIS-3 och 1 x BIS-1

(null)