Disa har flyttat

Publicerat i: Bichon havanais, Havanaisvalpar, Havanesepuppies, Nasherhaus, Hundar Nasherhaus, bichon havanais, havanaisvalp, havanesephotos, havanesepuppy, havannankoira, valpleverans, valpvikt
Nu har även lilla Disa flyttat hemifrån. Disa kommer med all säkerhet byta tilltalsnamn vad det lider, men vi har kallat henne för Disa under alla dessa veckor hon bott här. Hennes stamtavlenamn är Nasherhaus Carpe Diem Baby efter rockbandet Metallicas låttitel. 
Jag valde mellan Disa och Zaida när jag skulle bestämma vilken valp jag skulle spara hemma. Länge var det oklart, båda har sina fördelar och är fina trevliga valpar. Till slut blev det ju Zaida som blev den utvalda. Hade ju gärna behållit båda men det går inte. Den andra tikvalpen (som jag alltså inte väljer) skulle till en europeisk uppfödare, och därför hade jag inte bråttom med valet. En valp som ska till ett EU-land utanför Norden måste vara minst 12 veckor, ha fått rabiesvaccin utöver den vanliga 12-veckors vaccinationen, ett EU-pass, och därefter ska man vänta 21 dagar för att antikropparna skulle bildas i tillräcklig mängd. Därefter skulle det vara klart för flytt utomlands. 
Nu blev det inte så. Uppfödaren ångrade sig. Sånt händer. Synd att jag hann med dessa onödiga utgifter med pass och extra vaccinationer på Disa innan jag fick veta det.
Nåväl, nu har Disa i alla fall flyttat till Annika som bor i Karlstad. Där kommer hon bli högt älskad sällskapshund. Annika har en väninna som också har en havanais, och de kan gå på promenader tillsammans och hjälpas åt om det behövs.
Här är Disa nybadad samma morgon då hon ska flytta

Finaste Disa, 14 veckor gammal och veterinärundersökt utan anmärkning, vikt 3200 gr

Disa är uppmärksam och står fint

Disa med sin nya matte Annika. Jag önskar dem massor av lycka till!