Eckerö Internationella utställning 2016

Publicerat i: Hundar, Hundutställningar Eckeröutställning, havanesephotos, havanais, havanese, bichon havanais, Anca Ciura
Det är relativt lätt att ta sig till grannlandet när utställningen hålls på Åland, närmare bestämt på Eckerö. Eckerö ligger på 2,5 timmars båtfärd från Grisslehamn norr om Stockholm. Resan i sig är inte så dyr heller men vägen dit går på små vägar och i mörker. Vet att det inträffar en del viltolyckor där men den här gången höll de sig borta som tur är.
Jag hade med mig mitt bonusbarnbarn Millan som har god hand om djur och hon är dessutom duktig på att fotografera. Vi kom fram till "vår lilla stuglänga" sent på kvällen och totalmörker rådde på platsen. Jag fick lysa med mobilen för att överhuvudtaget orientera mig fram utanför bilen, och till slut hittade jag genom hörseln själva huslängan där rummen fanns. En kille sprang fram och tillbaka där med skurhinken i ena handen och en hög med lakan i andra armhålan. Vårt rum var alltså inte klart och klockan var nästan halvtolv på natten. Hmmm. Ingen toa på rummet, man fick dela en med ett antal andra rum. Och lyhört var det också. Nja, det stället tänker jag nog inte åka till flera gånger. Dock måste jag säga att han som höll i det hela visade sig vara en riktigt serviceminded kille och hade nära till skratt när Millan och jag morgonen därpå åt frukost i närliggande receptionshuset.
Utställningen hölls i en stor sporthall vars golv var helt täckta med plast förutom i ringarna där det var konstgräs. Det var lätt för hundarna att springa på eftersom det ger bra fäste. Vår ras bedömning började kl 11.30 så jag fick chansen att titta på tibetanska terrierbedömningen innan.
Domaren Anca Giura från Rumänien hade endast nio stycken havanaiser att döma. Fyra hanar och fem tikar. Det började med en unghundshane från Finland. Alla resterande hundarna var från Sverige. I alla fall, unghundshanen Bayarin Capuccino "Mikki" har vi träffat på förut när vi var på danska vinnarutställning förra året och både han och Pixie blev danska juniorvinnare! Mikki fick excellent och CK. Därefter var det direkt dags för tre championhanar; Exxon, Hanno och Uno. Hanno etta, Exxon tvåa och Uno trea, dock bara ettan fick CK... Hanno fortsatte sedan och blev även bästa hane med CERT och därmed blev han även Finsk Utställningschampion! Stort grattis! Han fick även CACIB och Mikki, som blev 2:a bästa hane fick reserv-CACIB som sedan omvandlas till CACIB eftersom Hanno redan är C.I.B. Så båda måste ha känt sig nöjda! 
Direkt efter hanarna var det dags för Pixie som jag visade i unghundsklassen. Pixie var ensam i klassen, hon fick excellent och CK vilket jag var jätteglad för. Sedan följde tre tikar i öppenklassen och det var Laila, Tara och Poppy. Etta Tara, tvåa Poppy och Laila trea. Och sedan var det bara en tik kvar att döma, det var Lilly i championklassen och även hon fick CK. Hon viftade konstant på svansen under bedömningen vilket såg väldigt trevligt ut.
I bästa tikklassen blev ordningen sedan följande; Tara etta med CERT och CACIB, Lilly tvåa med r-CERT och r-CACIB, Pixie trea och Poppy fyra. 
Till slut var det Tara som blev BIR medan Hanno blev då BIM.
Avslutningsvis vill jag dela med mig av Pixies fina kritik av domaren: "Imponerande presentation. Korrekt huvud, underbart uttryck. Rätt bett/tänder. Väl balanserad kropp med stark front. Korrekt vinkling och svans. Bra pälskvalitet. Imponerande rörelser."
BIM MultiCh Mejrams Heaven's On Fire "Hanno" och BIR Meandi's Amazing Alba "Tara"
DK JV-15 Bayarin Capuccino "Mikki" i unghundsklassen
Mikki igen
Mikki innan han skulle in i ringen
Här sitter Kerstin som bjöd på goda "Ålandsbullar" och kaffe 
Laila och Lilly tittar nyfiket
Championhanarna Ch Dolce Havana Emperor Exxon "Exxon", MultiCh Mejrams Heaven's On Fire "Hanno" och Ch Zodiaka'La Star's Jackpot King "Uno".
Exxon, Hanno och Uno
Här kommer Hanno och Uno
Uno
DK JV-15 Pelvix Princess Aurora "Pixie" och jag i ringen
Pixie framför domaren
...och vi fick excellent och ck!
Öppenklasstikarna på rad; Evan's Aha Delightful Laila, Meandi's Amazing Alba "Tara" och SE UCH Zodiaka'La Star's Perfection "Poppy"
Laila i täten, sedan Tara och Poppy
Pixie väntar utanför ringen redo för bästa tikklassen
Öppenklasstikarnas placering; Tara, Poppy och Laila
Sedan var det championtiken Lillys tur
SE & NO UCH Buenazo's Bleeding Love "Lilly" viftande på sin svans
Domaren funderar på vilken tik som ska vinna
Bästa tikklassen; Pixie, Tara, Poppy och Lilly