Norrköping Internationella utställning 2016

Publicerat i: Hundar, Hundutställningar Bichon havanais, havanesephotos, havanais, Norrköpingsutställningen, Tino Pehar
Idag åkte vi till Norrköping som inte är så långt ifrån oss, det tar cirka 1.5 timmar med bil dit. 75 hundar före oss, ja då hade vi inte så bråttom tyckte jag, men bestämde att ändå åka kl 8 så vi skulle ha gott om tid. Skönt att vara på plats och få bra parkering och tältplats var målet.
Hur blev det? Ja, vi kom i tid kl 9.20, men hänvisades till en avlägsen parkeringsplats, ja ja, bara att gilla läget. Så kom vi igenom veterinärbesiktningen och pappergenomgången och jag skyndade mig till ringen för att få en bra plats med tältet. Det visade sig att det var fullt med tält runt ringen men det finns ju en rad 2 bakom dem, så jag fick sista platsen, satte upp tältet och var superglad för det! Vi var ju i god tid före havanaisbedömningarna!
Trodde jag... Tills jag ringde till Pixies uppfödare Tarja som var på ingång och då blev jag varse om att jag var vid helt FEL RING!!!
Jaha, fick packa ihop och flytta mig till rätt ring. Fick då en usel plats men man måste ju gilla läget, eller hur? Bakom tältplatserna runt den ringen som vi skulle ställas i. Äntligen var vi i närheten av vår ring! Men inte nära nog, och man såg ingenting av vår ring.  Som tur är så fick vi till slut en toppenplats efter ett tag alldeles intill vår ring när staff-folkets hundar var färdigbedömda och ett tält försvann framför oss. 
Jaha, hur gick det då? Fantastiskt bra för Pelvix - de tre tikarna från kenneln som visades (Wera, Lady och Pixie) var det alla tre som placerade sig i bästa tikklassen! :)              
Domare för dagen var Tino Pehar från Kroatien. Hans bedömning var nog den snabbaste jag varit med om. Ändå hann han med rätt mycket i kritikerna.                   
 
BIR BT-1 CERT Pelvix Lady Guinevere
BT-2 CACIB r-CERT Kläppas Juicy Couture
BT-3 MultiCh Pelvix Lady Stardust
BT-4 DK JV-15 Pelvix Princess Aurora
 
BIM BH-1 CACIB MultiCh Svankällans Robin Hood
BH-2 r-CACIB CERT Frisette's Xpression Guy
BH-3 r-CERT Zodiaka'La Star's Qlassy Guy
BH-4 MultiCh Jatakabi's First Edition
 
Ingen uppfödarklass eller avelsklass deltog
 
Bästa valp BIR med HP Frisette's Vinchi Star
BIM-valpmed HP Frisette's Valicia Starlit 
 BIR Pelvix Lady Guinevere med CERT och BIM MultiCh Svankällans Robin Hood
BIR-valpen Frisette's Vinchi Star i finalringen för valpar
Lilla Wera som blev BIR
Juniorklassvinnaren med CK för hanar; Zodiaka'La Star's Tic-Tac-Toe 
Den andra juniorhanen som visades, namn?
Det gick fort här när domaren dömde i klasserna; här ser vi hanhundsplaceringarna; etta Jackson som fick CACIB, tvåa Guy som fick CERT och r-CACIB, trea Junior som fick r-CERT och fyra Matti
Unghundstikarna; etta blev Juicy, tvåa Pixie
Unghundstikarna hann knappt ställa upp sig... Från vänster: Kläppas Juicy Couture, DK JV-15 Pelvix Princess Aurora och Zodiaka'La Star's Queen Of Love
Fregancias Xperia, Kläppas Juicy Couture och Pelvix Princess Aurora
Glada Fregancias Xperia och bakom henne Kläppas Juicy Couture i unghundsklassen för tikar
En öppenklasstik, har inte namnet på denna tyvärr
Championtikarna; nyblivna championtiken Aquavit Miss Money Penny "Penny", Ch Mejrams I'm In Love "Tyra" och Ch Pelvix Lady Stardust "Lady"
Penny blev trea i championklassen
Här kommer Lady som vann championklassen
...och här kommer Tyra som blev tvåa i championklassen
Pixie fick excellent, tvåa i unghundsklassen med CK samt bästa tik 4:a.