Flame

Publicerat i: Mina hundar Bellezza's, havanaisvalp, bichon havanais, havanais
Låt mig presentera Flame, fyra månader! Jag känner mig så otroligt stolt och glad för att jag har fått möjligheten att köpa en lovande valp från legendariska Bellezza's kennel i Finland. Vad jag vet så är hon den första Bellezza's havanaisen i Sverige. Jag har följt dessa linjer en längre tid och beundrat hundarnas gedigna, sunda anatomi och deras trevliga sätt. Åtskilliga uppfödare i Finland har börjat just med en Bellezza's havanais. Det finns, och har funnits,  många fantastiskt framgångsrika Bellezza's hundar. Det sista året har Flames halvsyster "Nappi" och halvbror "Finski" trots sin unga ålder lyckats väldigt bra på utställningar. De har samma mamma. Såklart ville jag ha en lika vacker hund som Nappi (Bellezza's True X-mas Fiction)! Om lilla Flame blir som hon återstår dock att se. 
Jag fick vackert vänta tills hon var 15 veckor fyllda, sådana är våra nya importregler sedan årskiftet. Valpen ska vara rabiesvaccinerad tidigast vid 12 veckor och därefter måste man vänta 21 dagar för att antikropparna ska ha hunnit bildas. Det gäller valpar från alla EU-länder oavsett om de klassas som rabiesfria eller inte. Rabies förekommer inte i Finland men man är tvungen att följa reglerna ändå.
Aino-Inkeri, Flames uppfödare, bor 60 mil norr om Helsingfors och fantastiskt nog erbjöd hon sig att komma till Helsingfors där vi träffades. Jag åkte sedan hem till Sverige med Flame på flyget och det gick mycket bra trots att vi fick vänta extra länge (2,5 timmar) på flygplatsen p g a tekniska problem med flygplanets lastluckor. Själva flygningen tog bara en timme. Hon sa inte ett pip under hela den tiden. 
Hon är väldigt rar och man förälskar sig lätt i hennes behagliga temperament. Hon är framåt och glad men på ett harmoniskt sätt. Hoppas nu att hon fortsätter att utvecklas åt rätt håll. 
 Bellezza's Flame Of Love knappt 4 månader
Flame 12 veckor hos uppfödaren, © foto: A-I Huurinainen
 
 
 
#1 - - Christina Johansson:

Hon är fantastiskt fin! Jag blev kär redan i de första fotot på Instagram! :)

Svar: Åh vad kul att höra! Ja, hon är älskvärd på alla sätt! <3
Melissa