Internationell hundutställning i Drammen, Norge 2013

Publicerat i: Hundutställningar Drammen, hundutställning, havanais, Iron, junior, bichon havanais, havanese, havannankoira
Den andra dagen i Drammen var vi på ett annat ställe, så här behövde vi tält ifall det skulle regna. Det var egentligen ganska väntat, så sa väderleksrapporterna, men istället blev det strålande vacker dag med stundtals mycket het sol. Då var skuggan som tältet erbjöd en välbehövlig viloplats för oss. Jag hade köpt ett nytt stort tält som vi reste för första gången, och det var ju förstås i sig lite spännande, men vi fick hjälp av Lena Öhlunds man Peter och tältet restes i ett nafs! 
Domare för dagen var Luis Pinto Teixeira från Portugal. I stort sett var det samma hundar som visades idag jämfört med gårdagens special, med några få undantag. Junior- och unghundstikar dömdes dock av en annan domare, återkommer med namnet om jag får reda på det.
Juniorklasstikarna vanns av vackra Jatakabi's Kind Of Magic som inte var med på specialen och gårdagens vinnare Happy Friend's Zouvenir, "Roxie" blev nu tvåa. Lady tävlade inte i juniorklassen utan i unghundsklassen som hon vann med excellent och ck. Lovis ställdes i öppenklassen, och den vann hon med excellent ck. Och ja, Iron, vann juniorhanarna med excellent och ck. Yes! Jag blev så glad! Sedan tävlade han mot alla hanar med ck, och blev till slut andra bästa hane bakom den vackre svartvite hanen Skystar's Frankie som tog certet och blev norsk champion. Så himla kul, Iron slog till exempel alla championhanar, helt otroligt. Han gick som en klocka och var så lätt att ställa, vilket flow vi hade!
 
Här nedan kommer lite bilder från den här dagen. Bilder där Iron är med har jag fått av Eva Modmark och Tarja Arola Lundgren, stort tack till dem!
Iron och jag 
Iron From Hershey Biely Luc i Drammen, Norge blev 2:a bästa hane med CK och reserv-cert.
Iron i rörelse
Vacker bergsmiljö bakom utställningsplatsen. I ringen Tarja med Lady i unghundsklassen.
Domaren Luis Pinto Teixeira granskar öppenklasstikarna. Eva med Lovis som tvåa framifrån.
Lovis vann öppenklasstikarna med ck och fick även reservcertet
Tarja med Lady i unghundsklassen. Lady vann sin klass, fick excellent och CK.
 
#1 - - Christina Flijus kennel:

Så roligt att Pinglans (Flijus Glamour Girl) o dottern din Iris stamfader placerade sig så bra, visste jag inte. Grattis till fina resultat!

Svar: Ja, självklart ska jag ju skriva om det under hans foto, man kan tydligt se var både Pinglan och Iris i rakt nedstigande led fått sin hållning och rörelser! :)
Melissa