Havanaisspecial i Drammen, Norge

Publicerat i: Hundutställningar Bichonhavanais, havanese, havanais, hundmys, vårsol, norska havanaisspecialen, havanaisspecial, havanesespecialty, hundutställning, havanaisutställning, drammen, norge, hundepark
Helgen 1 - 2 juni åkte Tarja, Eva och jag med var sin hund till utställning i Drammen, Norge. En resa som tog drygt fem timmar att åka till. Vi bodde på ett trevligt hotell med Oslofjorden precis bakom hotellets park, dit vi också tog en promenad på en av kvällarna.
Första dagen, den 1. juni, var det Norska Bichon Havanais Klubben som hade sin specialutställning i Drammens Hundepark. Vi åkte lite fel för vi trodde att det var på samma ställe som den andra stora utställningen för alla raser, men det visade sig vara fel. Vi frågade folk på gatan i Drammen men de hade ingen aning. Till slut kom jag på att jag kan googla gratis med min gps (!) och vips fick vi anvisningar direkt på displayen. De ledde oss via ett villaområde och till slut på en grusväg till ett växthus och vi trodde nästan inte att det kunde vara rätt, men det var det! Ute var det alltså gassande sol men vi skulle vara inomhus i ett mycket hett växthus! Nåja, det blev senare lite regn som strilade genom taket men inga mängder, och dessutom slapp vi sätta ihop utställningstältet. Det sistnämnda hade vi verkligen inte haft tid till, eftersom utställningen var redan i full gång när vi anlände till platsen, och domaren Svein Erik Björnes hade börjat bedömningen av valparna medans jag bytte mina jeans mot en kjol bakom bilen på parkeringen i all hast. Snabb kamning av Iron och sedan in i ringen med bultande hjärta. Han fick excellent och blev fyra bland juniorhanarna, med fin kritik. Han gick så fint och visade sig verkligen snyggt, och det är jag extra glad för!
Här följer några foton från den första dagen, dvs norska havanaisspecialen:
Vackra Lovis, SE V-12 Pelvix Sweet Blossom
N JV-12 Pelvix Lady Stardust på bordet
Här är juniortikarna i Drammens Hundepark
Juniortikar i ringen, från vänster Happy Friend's Zouvenir som blev både BIR och BIS, sedan N JV-12 Pelvix Lady Stardust och sedan Bikkjevovvens Grizabella
Irons tur snart
 Två championtikar; NO UCH Skystar's Alicia och NO UCH Lekkerbisken's Miss Quality
Skystar's Frankie excellent och tvåa i hanarnas öppenklass var vacker att se på!
Från vänster: Lekkerbisken's Valentino, Zodiaka'La Star's Eminent Ebenholtz och Valpgläntans Viktor i öppenklassen hanar väntar på sin tur att bli granskade
NO UCH Majetorp's Tamino blev fyra med excellent i championklass hanar
SE UCH NO UCH Ting-E-Lings Phantom Pepito excellent/3:a i championhanar. Honom gillade jag mycket!
Lekkerbiskens Ticket To Win excellent med ck och vinst i championhanar. Han blev sedan bästa hane och BIM.
Andra bästa hane var den från Sverige till Norge flyttade hanen N UCH Voila Ego Boy "Ryan" som rörde sig med spänst och hade en oerhört vacker hållning. Inte för inte höll jag på honom i finalen, han är ju min Iris morfar! :)
N UCH Lekkerbisken's Ticket To Win blev bästa hane efter att först ha vunnit championhanarna med CK
Jag och Iron i ringen
NO JV-12 Pelvix Lady Stardust
Juniortikar i Drammens Hundepark, från vänster: Skystar's Isa, Happy Friends Zouvenir och N JV-12 Pelvix Lady Stardust
Juniortiken Skystar's Isa som fick excellent och kom fyra i klassen
Spännande ränder på ryggen på juniortiken Lekkerbisken's You Win It som fick excellent och blev tvåa i sin klass
Juniortiken Cappa Borealis Hetlantics pappa heter Zodiaka'La Star's Cause I'm The One
Den underbart vackra tiken Happy Friend's Zouvenir vann först juniortikarna med CK, sedan blev hon bästa tik med CERT och sedan blev hon även BIS. Vilken uppenbarelse, så full av energi samtidigt som hon var fullt fokuserad på att följa sin mattes anvisningar samt på att charma omgivningen med glada svansviftningar.
N UCH Skystar's Alicia vann championklasstikarna med CK och blev sedan tredje bästa tik
 
Iron i ringen på norska specialen
Fina Iron From Hershey Biely Luc med excellent och fjärdeplacering i juniorklassen
 
#1 - - Bente:

Heisann :-) Flotte bilder fra utstillingene i Drammen, tusen takk har kost meg :-) Men du må rette til Happy Friend`s Zouvenir (Zplendid Copy er broren) Ha en fin sommer videre :-)
Klem Bente

Svar: Tusen tack Bente! Jag ber om ursäkt för att ha blandat ihop namnen, ska ändra det genast. För övrigt tycker jag att din hane är också väldigt fin! Klem!
Melissa

#2 - - Frøydis:

Så fine bilder! Veldig hyggelig å hilse på dere :)

Svar: Tack snällaste Fröydis, tyckte detsamme! :)
Melissa