Idag har både Iris och Iron varit på sin första utställning. Det var en inofficiell valputställning som anordnades av Eskilstuna Brukshundklubb. Det regnade hela dagen före, och parkeringarna hade omvandlats till lervälling. Det var bedrövligt mellan ringarna också där gräsmattan hade trampats sönder. Jag hade gummistövlar på mig som tur var. Och valparna rastades längre upp där det var torrare. Och det var faktiskt uppehåll (med nöd och näppe).
 
Först ut var Iron i 4-6 månaders klassen. Han visades av Tarja och han gick fint och var duktig på bordet när domaren Ann-Christin Sultan gick igenom honom. Han fick fin kritik och HP, hederspris. Iris var duktig hon också, hon knallade på även om hon försökte hoppa över de blötaste partierna i gräset. Även hennes kritik var idel lovord, och hon fick HP också. Sedan möttes de två valparna och Iris vann till slut och blev därmed BIR-valp i klassen 4-6 månader. Förutom rosetten fick hon även ett blinkljus att hänga på kopplet eller halsbandet. Eller varför inte i mattes jacka?
 
Så nu är utställningsdebuten gjord och vi kan se fram emot nästa utställning som blir i november. Då har hon hunnit bli 6 månader och två dagar och hamnar därigenom i de stora valparnas klass. Lite synd för hon blir förmodligen yngst i den klassen. Större valpar har ofta fördel genom att de har hunnit utvecklas mer. Iron däremot  får gå i 4-6 månaders klassen eftersom han är en vecka yngre än Iris.
 
 
Här ligger Iris coolt och väntar på sin tur att komma in i ringen
 
 
Iris travar på i ringen så öronen fladdrar
 
 
Iron är duktig på bordet
 
 
Iris blev bäst i rasen och Iron blev bäst i motsatt kön. En bra debut för båda! Vi är så glada.