Myrtenutställningen 2012

Publicerat i: Hundutställningar, Iris, Iron havanaisvalp, valputställning, Mårtenutställning, bichon havanais
I helgen var det dags för Uppsala Kennelklubbs årliga Mårtenutställning för valpar i alla raser. Platsen var ett ridhus i Enköping, lagom avstånd att åka till. Det fanns tre valpklasser; 4-6 månader, 6-9 månader och 9-12 månader. Trots att det skiljer bara 1 vecka mellan Iris och Iron, så hamnade de i olika åldersklasser. Iris fyllde två dagar innan utställning 6 månader och hamnade därmed i 6 till 9 månaders klassen, medan Iron fick tävla i 4 till 6 månadersklassen. Domaren för dagen hette Monika Vikner Stafberg.
Hela 14 stycken havanaisvalpar var anmälda, en ansenlig siffra och jättekul!
Iron slutade som BIM med hederspris och jättebra kritik. Iris skötte sig fint i ringen, hon går väldigt bra och håller huvudet högt, men hon var ju het enkelt mycket valpigare i kroppen än de andra 4 i hennes klass, och hon slutade som fyra. Jag är nöjd ändå, eftersom hon, liksom Iron, behöver utställningsträning och det finns inte så många utställningar så här på hösten och vintern. Här följer lite foton som är tagna av mig, Tarja Arola Lundgren och Maria Sager (stort tack till de sistnämnda!):
 
 
 
 
 
 
Ovan kan ni se Pelvix Sunset "Sune" (som Tarja visar), den vita heter Pelvix Lady Stardust "Lady" som blev BIR, "Rio" från Aco Tara's (den svartvita), och "Zac" från Zodiaka'La Star's kennel. Och så bilder på både Iris och Iron. 
#1 - - Ann-Kristin:

Vilka fina kort och de små suddarna är ju för söt ... Häftigt en riktig utställningsras :)
Kram

Svar: Ja, det är roligt med en sådan ras och inte behöver man meritera dem på något arbetsprov heller... Om man vill kan man hålla på med mycket aktiviteter med dem, de lär sig kvickt och tycker om det. Kanske en ras till dig också när du blir äldre? :)
Melissa