Hälsokontroll och bad

Publicerat i: Iris ögonlysning, bichon havanais, havanaisvalp, hälsokontroll, Strömsholms regiondjursjukhus, veterinär, patella, hjärtauskultation, mittbena, hårklämma, svart havanais, badning av havanais
Det finns en rekommendation att man ska göra en hälsokontroll på sin bichon havanais beträffande hjärta, knän och ögon hos veterinär när de är över året. Nu är ju Fia 1 år och 7 månader så jag beställde tid på Strömsholms Regiondjursjukhus. Vi var där i fredags och Fia fick först ögondroppar som förstorar upp pupillen för att man ska kunna se ögonbotten vid ögonlysningen. Allt var toppenbra, inga som helst tecken på sjukliga förändringar. Sedan lyssnade veterinären på hennes hjärta, inga biljud eller annat onormalt där heller. Sist undersöktes hennes knän. En en småraser kan ha problem med lite för rörliga knäskålar, patella. Fias knän var fasta och  fina, utan anmärkning med andra ord. Det är väldigt skönt att ha det här avklarat.
 
Ända sedan Iris kom till oss har vi tränat att åka bil, både korta och lite lite längre turer, för att hon ska lära sig att det är normalt när man bor hos mig. Hon kommer att få åka mycket bil eftersom hon ska följa med på många av mina jobbresor. Hon har även fått lära sig att bli lämnad, ofta ofta men korta korta stunder. Eftersom hon har sällskap av Fia och för att hon är en sån trygg liten valp, så har det gått alldeles utmärkt. 
Idag fick hon också bada för första gången hemma hos oss. Hon hade givetvis badat hos uppfödaren tidigare, men det här var också väldigt nytt för henne. Det var lite läskigt och hon gnydde lite just vid duschningen men inte vid schamponeringen. Jag fönade henne med en handfön och även det var lite tråkigt tyckte hon först men det gick bättre ju längre tiden led. Till slut kammade jag till och med en mittbena på hennes rygg och satte en liten hårklämma i pannhåret. Klämman satt kvar exakt 10 sekunder och inte mer, men vi fick till en bild i alla fall.
 
#1 - - Christina (Flijus kennel):

Underbara söta lilla Iris! Så fin hon blev efter badet och 10 sekunder va väl lääänge... Den lilla benan såg jag tendens till innan hon lämnade oss. Jättefint foto!

#2 - - Katarina:

SÅ ledsen för sent svar . Jag har haft 1000 saker för mig sista veckan.
Jag har i alla fall bytt bilderna till headern i stilmallen. Det står hur du ska göra där ;) Om du inte får det att funka får du skriva igen.
Tack söta för rara ord hos dig. Jättefint här med! Och fin design ;)

Svar: Hej, jag har inte lyckats byta bilderna trots råden i stilmallen. Mitt problem är att jag inte vet "adressen" till mina bilder!! Men designen är verkligen fin, absolut!
Melissa

#3 - - Katarina:

Bara ladda upp bilderna och klicka sedan på dom. Adressen finns där. Kolla på designadinblogg.se för mer tips. Du hittar troligen svaret där ;)