Ja, så var då dags igen att ställa ut Fia efter ett sommaruppehåll. Det var ju på hemmaplan och allt. Mannen följde med och hjälpte till med lite av varje, verkligen jätteskönt med hjälp att resa tältet, passa hundar, hämta kaffe med mera. Ja just det, jag hade faktiskt glömt tältet hemma, så han fick åka och hämta det först av allt.
Sedan fick jag sällskap av Tarja samt hennes tre hundar i tältet och vi hade väldigt trevligt. Ännu trevligare blev det när vi började ställa ut hundarna! Lilla Lady, 6 månader, blev BIR av totalt 4 valpar. Sedan vann Lovis juniorklassen med CK. Bailey fick excellent och blev fyra i sin klass. Fia vann unghundsklasstikar med excellent och CK. Sedan vann Lovis bästa tik tävlan med CERT och Fia blev 2:a bästa tik med reserv-cert och CACIB, och jag blev så otroligt glad! Lenas Sixten hade vunnit hanarna och tog sitt femte cert, och han blev till slut BIM och Lovis BIR för domaren Colette Muldoon! Jag stannade kvar som sällskap åt Tarja som nu hade två hundar som skulle delta i finalerna. Lady deltog i den jättestora klassen BIS-valp med alla möjliga raser, och VANN hela klassen för domare Jahn Stääv, helt fantastiskt! Och det stannade inte där, för när det blev dags för Lovis att tävla i grupp 9 där hela 25 BIR-hundar deltog, så lyckades hon bli fyra av dem alla! Så roligt att se detta! Stort stort grattis Tarja och Lovis andra ägare Eva Modmark. Lovis är ju bara 14 månader... och hon är förresten Zinnias syster!
Så här glad blev jag när Fia fick sitt första CACIB!
Här sitter min "Kepo" = kennelpojke i tältet flankerad av Fia som passar på och slappar och Bailey som håller ett vakande öga på sin matte som springer i ringen hela tiden...
Bästa hanvalp, Stridsbergets Bombi Bitt, ägare och uppfödare Jane Öberg.
JWW-12 Pelvix Midnight Heartache, Bailey. Svart är en vacker färg på havanais! Så det så!
Ja, Bailey igen. Gör sig verkligen i svart-vitt! 
BIM- och BIR-valp, i mitten domaren Colette Muldoon från Irland. De hade inga rosetter till vinnarna. Men Tarja och Lady till höger, Lady var BIR-valp.
Här är alla CK-hanarna, från vänster: juniorklassvinnaren Baribal's Gilroy, unghundsklassvinnaren Fagerholms Dorchester, unghundsklasstvåan Zodiaka'La Star's Hard To Resist, öppenklassvinnaren Honungsmåne Mr Right och championklassvinnaren SE UCH Aco Tara's Releas Me.
Och placeringen i bästa-hanhundsklass blev så här: 1:a med CERT och CACIB Fagerholms Dorchester, 2:a med r-CERT och r-CACIB Zodiaka'La Star's Hard To Resist, 3:a Honungsmåne Mr Right, 4:a SE UCH Aco Tara's Releas Me
Här går jag med Fia och Madeleine med Muguiris Janire i unghundsklassen tikar. Janire blev tvåa och Aco Tara's Bloom Mountain blev trea i ungtikar.
Här är alla CK-vinnartikarna, från vänster: juniorklassvinnaren Pelvix Sweet Blossom, unghundsklassvinnaren Jatakabi's Empress Of Beauty, öppenklassvinnaren Kebic's Ida, öppenklasstvåan Mithra-Shan's Ojal Amy Habanero och championklassvinnaren Ch Saharanda Unique Alba
Och så här blev placeringen i bästa-tikklassen: 1:a Pelvix Sweet Blossom med CERT, 2:a Jatakabi's Empress Of Beauty med r-CERT och CACIB, 3:a Ch Saharanda Unique Alba med r-CACIB och 4:a Kebic's Ida
BIM Fagerholms Dorchester och BIR Pelvix Sweet Blossom med sina lyckliga ägare Lena och Tarja samt domaren Colette Muldoon från Irland.
Söta BIR-vinnaren Lovis med sin ägare och uppfödare Tarja. Lovis ägs även av Eva Modmark.
Här ska bästa valp utses av domaren Jahn Stääv. Jag räknade inte hur många deltagare det var men de var MÅNGA! Alla fick inte plats i bilden.
Pelvix Lady Stardust blev BIS-valp av alla raser! Stort grattis till uppfödaren och ägaren Tarja!
Sedan var det dags för Tarja att vara med Lovis när bästa sällskapshunden i grupp 9 skulle utses. Det var hela 25 BIR-hundar med där. Domaren reducerade antalet först till tio och sedan efter ett par varv till fyra, och Lovis var fortfarande kvar. 
Till slut blev Lovis fyra! Helt fantastiskt roligt! Japanese chin blev bäst i denna grupp.
 
 
#1 - - Christina (Flijus kennel):

Fantastisk helg för Tarja!! Hoppas hon njuter den. Stort grattis till Fias placering o Cacib. Hennes päls ser jättefin ut!
Spännande när du snart kan ut med Irisen.

Svar: Ja, svårt att toppa en sådan här helg för Tarja! Men vem vet?? Lilla Iris var med hela dagen lång, fick stå på ett antal bord för tränings skull och gå i ringar... hon tyckte att det var jätteroligt att få träffa så mycket folk! Och trött var hon på kvällen, det vill jag lova! ;)
Melissa

#2 - - Ewa (Hymmers) Sundin:

Fina bilder Melissa! Nicci o jag var också med på bild kul!

Svar: Tack så mycket Ewa, dina ord värmer! Jag försöker få med så många som möjligt! :)
Melissa

#3 - - Eva Modmark:

Underbara bilder allihopa! Du tar så fina bilder! Kul att se så många av de andra också när man själv inte kunde vara med!

Svar: Tack Eva! Det är lite min tanke att det ska vara kul att se vilka som var med och hur det såg ut... :)
Melissa

#4 - - Malin:

Jättefina bilder!

Svar: Tack snälla Malin, kul att du gillar mina foton. :)
Melissa

#5 - - Laila:

Vackra bilder... särskilt på den svarta havanaisen:) Inte så lätt
att "fånga" ögonen på svart hund:)

Svar: Tack Laila för kommentaren, ja, det är en utmaning att fota svarta hundar, verkligen! Jag har gett mig den på att jag ska lyckas, i alla fall några gånger! De är så vackra och jag vill visa det genom mina foton.
Melissa

#6 - - Bente:

Så flotte bilder Melissa, har tilgode å stille på så fin plen i år:-) Mange fine Havaniser, grattis med Fia sitt flotte resultat!!

Svar: Tusen tack Bente, jag är så glad för Fias resultat! Ha det gott själv också! :)
Melissa

#7 - - Olivia:

Oj vilka fina bichoner du har!!!
Tänkte köra lite utstälning med mina men ska köra på Agility istället.... :)
Men man kan tro att våra är släkt då dom ser typ ut som mina sötsosar! ;)


Svar: Så kul att du ska köra agility, jag tror att det passar perfekt våra kvicktänkta hundar! :)
Melissa