'
Ja, då har vi gjort DEBUT på utställning med lilla Zinnia. Hon hann fylla 4 månader i veckan som var och det är just fyra månader som är gränsen på inofficiella hundutställningar. Det gick väldigt bra och framför allt, Zinnia fick nosa på den här "verksamheten" i det lute mindre formatet. Vi var i Köping och även hennes syster Lovis var där. Lovis är jättevacker och lite mer färdig i kroppen, om man nu kan säga så om en fyramånaders valp överhuvudtaget. Så jag trodde att hon skulle vinna. Men nu blev det lilla Zinnia och jag är givtevis jätteglad över det! Hon fick hederspris och blev BIR (bäst i rasen), och sedan i gruppfinalen där det var 9 stycken BIR-vinnande valpar från grupp 9, blev hon trea! Oj vilken lycka! Oj vilken debut!
.
Varför tog jag inte med mig Fia till denna utställning? Ja, jag tänkte väl att det inte skulle "ge" något, det är ju en inofficiell utställning. Men det hade gett nyttig utställningsträning i n o m h u s, det har hon aldrig fått träna på. Att jag inte tänkte på det! Men hade hon vunnit då? Omöjligt att säga, men troligt hade det inte varit att hon skulle slagit Sveriges bästa veterantik från 2010; Ida. Ida blev BIR, BIG-2 och dessutom BIS-veteran-2!
.
Nästa utställning blir i Strängnäs i november.
.
' Bilden ovan visar det som jag själv uppskattar hos henne så mycket: hennes fina päls. Den är blank och silkig, och lägger sig natruligt nedåt med fint fall. Hennes mamma Zelda har en sådan vacker och lättskött päls för att vara HAVANAIS, så jag har goda förhoppningar att lilla Zinnia har ärvt hennes pälsanlag.
Bilden visar givetvis även hur underbart alert hon är, en riktigt kavat liten tjej är vad hon är.
'
'
Den här bilden och bilden ovanför har Tarja, Zinnia uppfödare tagit. Det var väldigt roligt att hon var med och hejade på oss. Och förevigade Zinnias debut med sin kamera. Det tackar vi för! :)
'
'
Ibland kan man bli så trött av att bli fotograferad, tycker Zinnia.
'