Skön helg

Publicerat i: Hundar Runn, Dalarna, Falun, spark, långfärdsskridskor, isen, havanais, bichon havanais, havanese, havanesephotos, sportlov, Klippudden
Vi hade en underbar minivariant av sportlov förra helgen. Vi åkte nämligen till våra goda vänner Maria och Thomas som bor i Dalarna  med makalös utsikt alldeles intill sjön Runn. Solen sken, snön och isen gnistrade och vi njöt av varje sekund. Vi tog en kombinerad skridsko- och sparktur ut på isen där det har plogats en bred fin bana som är flera km lång. Tusentals andra helglediga människor var också ute på isen. Vilken underbar känsla att susa fram med sparken! Hundarna fick dock stanna kvar för det är svårt att hålla reda på flera hundar i koppel (lösa hundar kan man inte ha där) i den fart som man håller utan risk för eventuella skador på både folk och hundar.
När vi kom tillbaka från vår tur fick hundarna springa lösa och busa med vår värdpars egna japanska spets Mitzie. Vi grillade korv, bubblade i utomhusjacuzzi och solade vid sjöstugan. Ja, jag kände hur jag fylldes av positiv energi som räcker länge!
På söndagsmorgonen hade jag väckarklockan på ringning strax före soluppgången och då smög vi ut, bara jag och hundarna. Vi fick uppleva en fantastisk soluppgång och hundarna fick springa på isen medan jag fotade dem. Det var sån mäktig känsla att vara där, inte en människa i sikte, bara vi och den underbart vackra isen och solen.