Virvelkoppel

Publicerat i: Hundtillbehör Virvelkoppel, trasselfritt, koppel, hundtillbehör, havanais, havanese, dogleash, talutinhihna, hundkoppel, bichon havanais, hundpromenad, dogwalk
Är så nöjd med mitt nya (nästan) trasselfria virvelkoppel för mina tre hundar. Det är ett koppel med ett handtag där en speciell snurrbar koppling sitter mellan handtaget och de tre kopplen som i mitt fall är 140 cm långa. När hundarna byter plats med varandra så snurrar kopplingen och det blir inget trassel på samma sätt som det skulle bli med tre vanliga koppel. Om till exempel en hund byter från ena sidan till den andra så tar jag bara tag i det kopplet, utan att riskera tappa någon annans koppel för de sitter ju ihop, och handtaget snurrar runt till rätt plats, dvs inget trassel. Klart man måste vara med och göra det, men hundarna byter ju inte plats hela tiden heller när vi går på våra promenader, oftast bara i början.
En annan underbar fördel är att man har hela tiden en hand ledig. Eller två, för man kan trä koppelhandtaget runt handleden/armen och då har man två fria händer!
Dessa koppel har uppfunnits, utvecklats och patentsökts av en tjej i Eskilstuna. Hon har ett företag nu (klicka här) som syr dessa koppel för glatta livet. Jag åkte själv till dem och fick en instruktion hur kopplet fungerar och vilka finesser som finns. Till exempel kan man halvera längden på ett koppel om man önskar att en hund ska gå nära. Eller varför inte korta ner kopplet för alla? De finns i tre olika längder men jag tror att man kan även låta specialsy en önskad längd. Och de finns även för större hundar. Jag hade egentligen velat ha lite längre koppel men det blev faktiskt färgen som avgjorde... Haha!
Rosa botten och svarta små tassar drog längsta strået. De fanns även ett  blått virvelkoppel med tassar på i 150 cm längd men det går väl inte att gå med tre små tikar och blått?