Helsinki Winnershow 2015

Publicerat i: Hundutställningar Helsinki Winner, Helsinki Voittaja 2015, havanais, bichon havanais, havanese, havanesephotos, havaneseblog, Paavo Mattila, Branislav Rajic, Melissas blogg
Jag åkte till Finlands två stora prestigeutställningar; Helsinki Winner och Finnish Winner som båda gick av stapeln helgen före Hund2015 i Stockholm, dvs förra helgen. Det är alltid trevligt att träffa alla de finska havanaisvännerna jag har med åren fått lära känna och få utbyta några ord med dem samtidigt som man får se gräddan av de bästa finska hundarna, i alla fall de som hade anmält sig till utställningarna. Och det var många, ena dagen var det 68 och andra dagen 66 anmälda. Även Finlands havanaisförening, Havannalaiset ry, har en top-ten-lista som motsvarar vår pokaltävlan, och kampen om platserna avgörs just under denna helg eftersom det är årets sista utställningar, precis som hos oss.
Första dagen, lördagen, var det Helsinki Winner, och jag hade möjlighet att vara med endast en kort stund då jag var i ringen och hämtade ett very good av slovenska domaren Branislav Rajic som föredrog mycket kraftfullare typ och kortare ben än vad Pixie representerade. Det hade blivit domarbyte för juniorerna, och de övriga klasserna dömdes av Paavo Mattila. Så fort jag var klar åkte jag hem till mina förädrar som bor i närheten där vi hade släktträff med alla mina fyra syskon och deras makar, barn med flera och hade det jättetrevligt. Därmed blev det inga foton tagna heller från den dagen. 
 
BIR BH-1 CACIB MultiCh MultiWinner Behave's Joker In Jazz
BH-2 r-CACIB MultiCh Bellezza's Keep It Hot
BH-3 Ch Jatakabi's Edless Story
BH-4 exc/ukl 1, CK, CERT Abendito's Love Of My Life 
exc/ökl 1 CK r-CERT Nicolen Highway Star
 
BIM BT-1 exc/1 junkl CK CERT Bellezza's X-mas True Fiction
BT-2 exc/chkl 1, CK, CACIB Ch Divanera Bella Divina
BT-3 exc/ukl 1 CK r-CERT r-CACIB Torcedore's Eleganzia
BT-4 exc/chkl 2, CK MultiCH Bellezza's Hot Gossip
 
Jag bjuder i alla fall på ett foto på den värdiga BIR-vinnaren Calle
 
 
#1 - - Isabella:

så fin hund!

Svar: Tack så gulligt av dig att kommentera! :)
Melissa

#2 - - Petra:

Vilken sötnos! :)

Svar: Jag håller med! Kul att du tittade in på min blogg! :)
Melissa

#3 - - Amanda:

Vad roligt att åka på hundutställningar!!

Svar: Ja det är kul på flera olika sätt. Man träffar vänner och har kul! :)
Melissa