A till Ö

Publicerat i: Allmänt Agility, aktivitetslek, avel, analsäckar, avföring, anmälningsavgift, bichonhavanais, havanais, lista
 
 
Så har då det nya året sparkats igång! 
 
Jag har skapat en ny kategori här i min blogg, A till Ö, där jag går igenom alfabetet och nämner några bra och några dåliga saker som på något sätt har med hundar att göra under varje bokstav. Så idag börjar vi förstås då med A.
 
Positiva A:
Agility vilken rolig hundsport som passar så himla bra för vår ras! De spralliga får utlopp för sin energi och de mer blyga får större självförtroende. Det är roligt och stärker bandet mellan ägare och hund.
Aktivitetslekar Kan man utöva  nästan var som helst. Hundar brukar älska den här typen av mikroträning, att få lära sig nya saker så som vinka, hoppa, snurra, spela död, backa, gå på bakbenen, och få belöning!
Avel Tack vare en genomtänkt avel kan vi få fram sunda, trevliga vackra hundar. 
 
Negativa A:
Anmälningsavgifter Det är tråkigt att anmälningsavgifterna har blivit skyhöga! Inte ovanligt att de ligger på 500-kronors nivån. Har man flera hundar man vill anmäla till utställning blir man mer eller mindre ruinerad, eftersom det förstås inte är den enda kostnaden...
Avföring Finns det något värre än smetig avföring som fastnat i baken på hunden, speciellt på morgonen när man har bråttom till jobbet eller på en utställning på en nybadad och kammad hund precis innan man ska in i ringen?
Analsäckar Inflammerade analsäckar luktar väldigt illa och är till besvär både för den stackars hunden och den stackars ägaren. Som tur är har inte mina hundar (peppar, peppar) besvär med sånt.
 
Har du något förslag på bokstaven A? 
Fia funderar på vilken aktivitetslek som är bäst