Havanaisträff och Hundens Dag

Publicerat i: Hundar bichonhavanais, havanese, havanais, hundfoto
För en dryg vecka sedan var jag och mina tre hundar på en havanaisträff som jag höll i samband med Hundens dag på Eskilstuna Hundcenter. Jag är ju ett så kallat aktivitetsombud för Mälardalskretsen i vår rasklubb BBHC och det här var andra tillfället. Det var ett jättefint tillfälle att träffas på hundcentrets område och det fanns massor av aktiviteter att välja mellan. Hundrace, bakluckeloppis på hundprylar, ringträning, tipspromenad och prova-på-rallylydnad. Jag testade allt förutom hundracet, men när resultatet redovisades ångrade jag mig lite när tredjeplatsen efter två blixtsnabba whippetar gick till en fransk bulldogg! Vaaadd?? Då hade mina havanaiser kunnat ge åtminstone frallan en match! 
 
Det var ingen jätteanslutning av havanaiser och bologneser till denna träff tyvärr, trots annonsering och påminnelse på BBHC:s facebooksida och annons på BBHC:s hemsida. Dock kom Ann-Marie, Christer och Birgitta från Åkersberga med sina tre havanaisflickor, dessutom träffade vi på en 12-veckors valp vars husse och matte inte ens visste att vi hade havanaisträff där utan de var med för att fira Hundens dag. Det var ju en massa andra deltagare på plats, säkert över hundra hundar ch ännu mer folk, och bilar parkerade överallt.
 
Bakluckeloppiset var jättekul! Jag brukar aldrig gå på loppmarknader eftersom jag tycker inte det finns så mycket annat än krims och krams där, men det här var något helt annat, eftersom det BARA var hundsaker. Jag köpte tre fina regntäcken till hundarna, och på bilden ses Iris i sitt fina röda Hurtta-täcke. Jag köpte även en hundsäng och en fin flygväska med burberry-mönster för hund. 
I hundcentrets affär hade de extra rabatt på 125:- på RC foder och man fick dessutom en fin ryggsäck på köpet, klart jag slog till och köpte en extra stor säck nu när jag äntligen hittat ett foder som hundarna gillar och det ser dessutom ut som att ögonrinnet har minskat. 
 
Sedan var det dags för en tipspromenad med frågor om olika hundraser samt en utslagsfråga om antalet hundkex och godis i en glasburk. Vi vann inte men fick en härlig höstskogspromenad på 2 km och massor av löv, kvistar och annat småkrafs i pälsarna på köpet!
 
Sedan deltog jag med Iris på handlerträningen som avslutades med en tävling som gick ut på att "domaren" stod mitt i ringen och sedan fick vi allihopa springa/gå runt tills hon sa stopp och sedan började hon räkna från tio och neråt medan hon blundade. Vid "ett" öppnade hon ögonen och den hund som inte stod fint just då skulle ut. Nästa gång räknade hon till nio, sedan till åtta och så vidare. Iris som var yngre än de flesta andra var jätteduktig och till slut var det bara en fin mellanpudel och vi kvar! Domaren räknade till fyra, öppnade ögonen och Iris stod jättefint medan pudeln inte hade alla benen rätt, och därmed vann vi! Så fick vi en fin rosett och en 4 kg säck med foder för att vi vann, hej hopp vad kul!
 
Solen tittade fram och vi fikade och åt hembakta bullar som såldes til förmån för Hundstallet. Ja, allt överskott skulle gå till dem, vilket jag tycker var fantastiskt bra!
 
Dagens träff avslutades med lottdragning. Jag hade köpt två lotter. Helt otroligt, men jag vann en burk med Royal Canin mousse med ena lotten och en stor 10 kg säck med hundmat med den andra! Nu hade jag alltså tre säckar mat med oss hem, förutom trötta men glada hundar, hundtäcken och en ny hundsäng!
 
Iris behöver inte frysa i höst
Den här lilla hunden är faktiskt en coton de tulear berättade hennes matte för oss
Birgitta köpte en rosa pullover till sin Laica på bakluckeloppisen för hundprylar
Nicki var en av deltagarna på havanaisträffen
Christer, Ann-Marie och Birgitta med sina hundar Nicki, Tosca och Laica kom ända från Åkersberga till träffen