Miljöträning

Publicerat i: Hundar miljöträning, bichon havanais, havanaisvalp
Har man två valpar så leker de väldigt intensivt med varandra det mesta av sin vakna tid. Ja, ibland kommer de förstås och gosar med oss människor och så ska det ätas ett par tre gånger om dagen. Men omvärlden är liksom något de inte ser. Därför känns det extra viktigt att ta ut dem i så många olika slags miljöer som möjligt för att få bekanta sig med nya lukter, ljud och synintryck. Människor på cykel, skateboard, små människor i barnvagnar, ungdomar som tjoar, bilar, mopeder och till och med flygplan.
Vi har varit och gått i stan i Eskilstuna i helgen med valparna, i stadsparken och på gågatan, och Iris som har kommit lite längre i sin miljöträning strapatserade framåt nyfiket. Iron var först lite fundersam och hade fullt sjå att kolla på allt, trodde han skulle fram till alla vi mötte, men när han väl fattade att det var inte meningen, så slappnade han av och det gick riktigt bra. Vi åkte också till båthamnen och gick på bryggan. Bil åker vi varje dag, så det är de riktigt vana vid. Det är nästan som deras andra hem.
Det är också bra att gå på olika underlag, grus, asfalt, gräs, skogstig med rötter och stenar, brunnslock, bryggor och så vidare. 
Iris har träffat får och hästar också. Hästarna var läskigare än fåren som hon småbuffade åt. När hon såg de stora hästarna var hon knäpptyst.
 
 
 
 
På bryggpromenad i höstblåsten
 
 
Iris var jätteglad när hon fick träffa sin mamma Pinglan efter två månader. De lekte oavbrutet och gosade med varandra, det gick inte att ta miste om att de kände igen varandra. Tyvärr hade jag ingen kamera med mig, så jag fick fota med mobilen och det blev lite suddig bild på dem.
 
 
Iris kollar vattentemperaturen... ja det var kallt! Sedan fick hon fnatt och sprang runt runt i sanden. Det här var när vi var i Västervik och bodde vid Gränsö slott.
 
 
..och därför blev den naturliga följden att hon fick bada, så som hon såg ut och framför allt som hon luktade!
 
 
Men resultatet var att hon luktade som en nyponros! Lilla hjärtat... <3
 
 
Hästarna var läskigt stora tyckte Iris
 
 
Här kollar hon på cross på Gröndals motorstadion utanför Eskilstuna (hon är 4 månader på bilden)
 
 
Oj vad fort de åker, och oj oj vad de låter!!
#1 - - Pirita:

Kahden pennun kanssa kaikki on X2, mutta kyllä ne ovat suloisia! Hienoja kuvia nuo missä talutat molempia ja taustalla kauniita rakennuksia :)

Svar: Kiitos! No onhan se aika rasittavaa kun on yhtäaikaa kaksi pentua jotka eivät ole sisäsiistejä vielä kokonaan... Mutta niillä on paljon seuraa toisistaan, ja niillä on hauskaa leikkiessään toistensa kanssa. :)
Melissa

#2 - - Christina (Flijus kennel):

Härliga bilder! Kan tänka att du får bryta in lite. De 2 små har väl bara ögon o öron för varandra. Hur går det för Fia??

Vi hörs efter söndagen.
Lycka till!
Kram Christina

Svar: Tack för snälla ord! Ja, valparna leker förstås mycket med varandra men har tid att koncentrera på oss människor också, speciellt när de får var sin egentid med oss, utan att den andra får vara med just då. Då tränar vi tricks, går ut bara med en i taget eller gosar bara i största allmänhet. Det behöver de också! :)
Melissa

#3 - - Olivia > the dogs:

Såg att du har varit i Västervik!
"Roligt" där bor ju jag och mina monster :D
Hehe...Världen är liten¨¨!

Svar: Ha ha, ja världen kan vara bra liten ibland. Västervik hör till mina favoritställen. Gränsö och hamnen och allting... :)
Melissa