Studiofoton

Publicerat i: Iris, Iron Flijus Irresistible Iris, svart havanais, havanaisvalp, hundvalp
Idag fick jag äntligen lite tid över för att fota de nybadade ynglingarna Iris och Iron i min studio. Det tar lite tid att rigga upp allt med blixtar, skärmar och softboxar, fixa med bordet som hundarna ska stå/sitta på, kamma hundarna en extra gång, försöka fixa till deras hår till en tofs så att det inte hamnar över ögonen. Jag tycker det är viktigt att man ser hundens ögon, men det är lättare sagt än gjort. Pälsen på Iris och Iron som båda är knappt 8 månader gamla har inte hunnit få den längden att pannhåret sitter snyggt kvar eftersom de tävlar om vem som först hinner slita av den andres gummisnodd eller en hårklämma.
Dessutom är det jättesvårt att fota själv och samtidigt försöka ställa upp. Jag har ställt kameran på 10 sekunders självutlösare och den sitter fast i ett stativ. Problemet är att det är så sällan lyckas bli perfekt vid rätt tidpunkt. Jag får nog ge upp. Det GÅR inte att få det att lyckas. Trots att jag tar 20 eller till och med fler bilder, så lyckas ingen uppställd bild. Ja då får det väl vara då. Det fick bli söta sittande bilder istället. Den dag jag får hjälp av någon (som har tålamod vill jag tillägga) ska jag ta stående bilder på hundarna också.
För övrigt har vi övat på det där med att stå och gå fint. Iris går fint i koppel och Iron står fint, men inte vice versa! Det börjar bli bråttom nu med att få ordning på dem... I mitten av januari ska "valparna" ställas ut på sin sista valputställning för Hans Almgren på en inoffare i Sollentuna. Sedan fyller de nio månader och de officiella utställningarna tar vid. Det ska bli spännande!
 
 
Ok då, det blev en enda bild på stående Iris. Jag ser att jag skulle haft en borste till hands också. Men vem kommer ihåg ALLA detaljerna? Inte jag tydligen. 
 
 
Ovanstående foto är min personliga favorit. Gullungen Iris, nästan åtta månader gammal, sitter och har så fint blänk i ögonen. Har man bra ljus så går det att ta bra foton även på svarta hundar.
 
 
Klart skulle Iron fotas också. Han är en vecka yngre än Iris, så han är 7 1/2 månader här.
 
Det blev tyvärr inga foton på Fia den här gången.
#1 - - Carina Hellerstedt:

Härliga bilder på dina hundar, förstår att du är väldigt duktig att fota dom, Finns nog ingen amatör hemsida som kan konkurrera med dina bilder. Härliga Havvas men härligt uttryck, vore dom mina skulle jag vara stolt.
Carina

Svar: wow, tack så jättemycket för de fina orden! Kul att få uppskattning! Ha det så fint och titta gärna in på min blogg fler gånger! :)
Melissa

#2 - - Bente:

Så utrolig fine bilder du har tatt i studioet ditt, ja dette med lys er himmla viktig... har godt med dagslys inni stuen min så der kan jeg få noen fine bilder, ellers så blir det mest fra hagen eller tur :-)
fortsatt fin vintertid til deg, klem

Svar: Tack Bente för att du besökt min blogg! Så roligt att du gör det och jag blir så glad för att du skriver kommentar också. Jag håller med att naturljus är det vackraste ljuset och har så oändligt mycket vackra variationer! Tyvärr är den här årstiden så mörk så mörk att det inte blir så många foton tagna i det naturliga ljuset. :)
Melissa