.
Jag och min man brukar poängsätta våra helgmiddagar, lite på skoj, lite på allvar, på en skala från 1 till 10, där 1 är dåligt och 10 är bästa möjliga. 5 poäng är således godkänt. Vi eftersträvar att laga middagar som hamnar på den övre halvan av poängsättning, men hur högt den sedan hamnar i verkligheten vet man först när man har ätit av maten.
Nu i påsk har vi ätit dels lite traditionell påskmat med ägg, sill, jansson, revbensspjäll och så, någon annan dag var det oxfilé, och en dag åt vi ångkokt baconströdd torskfilé med skirat smör, och till det hade vi vitlöksdoftande kokta morötter och kokta rödbetor (åh en sån underskattad delikatess!).
Igår åt vi denna rätt ni ser på bilden: baconlindad sparris, sallad med fetaost, mörotter och olivolja och halloumiost. Till det ett gott rött vin. Det var en sån underbar smakupplevelse att vi gav båda höga 9 poäng för denna rätt!