Den här bilden tog jag efter att ha badat och fönat Fia som nu har blvit junior, dvs 9 månader. Och lilla Zinnia är 13 veckor. Någon har frågat mig hur jag får hundarna att sitta så stilla. De sitter väl inte blickstilla hela tiden, oftast försöker de titta bort från kameran, det är en vanlig reaktion från alla hundar. Då har jag mina knep, jag tar något i handen, till exempel objektivlocket, och knäpper med den alldeles intill mitt ena öra, då behöver de inte titta rakt i kameran men man får ändå med båda ögonen. Det är förstås ännu svårare med två hundar i samma bild, att få de att synka ihop. Det gäller att ta många bilder. Jag tog kanske 10 bilder varav en var fullträff. De andra är till för att kasseras.
Jag tog även lite julbilder, inför kommande julkort eller varför inte skicka till vår medlemstidning för hundar? Jag måste nog göra nya försök för att jag var inte helt nöjd med dem. Zinnia förstod inte att rekvisitan i form av tomtar och julsnören var INTE för att bitas i, utan hon skulle bara se så bedårande ut som möjligt och titta in i kameran... Ha ha ha, säger jag bara. För så blev det inte.
Oftast tar jag mina bilder utan hjälp, men ibland skulle en hjälpande hand kanske rädda upp en annars hopplös situation.
#1 - - Pierre:

Det var ju ett jättefint porträtt på underbara vovvar! Fint ljus och blänket i ögonen. Snyggt!