Det är nästan med en lite förvåning jag kan konstatera att det går alldeles utmärkt att åka båt med två valpar, varav den ena är knappt 12 veckor och givetvis inte rumsren... Den andra är 9 månader och i en väldigt busig ålder. Själva båtåkandet tar hundarna med ro, den lilla sittandes i knät, den andra tittar ut på vågorna med vinden i håret. Man kan verkligen se hur hon njuter av det!
Vi åkte till en klubbholme som heter Ridön mitt i Mälaren, mellan Eskilstuna och Västerås kan man säga. Där finns en klubbstuga som är en gammal bondgård, med lagård och diverse gamla rödmålade byggnader. Det är underbart att komma dit. Hundarna får springa fritt, under uppsikt givetvis, och ofta har någon båtgranne med sig en hund.
Den här helgen fick Fia leka med Sigge som är en två år gammal parson jack russel. Oj, vad det gick fort! Ena stunden jagade Sigge Fia, sedan plötsligt på någon gemensam osynlig överenskommelse bytte de och då var det Fia som jagade Sigge.
Lilla Zinnia fick titta på när de "stora" hundarna busade omkring.
På natten sov hundarna med oss i sängen. Där är det minst risk att det händer en olycka i form av en kisspöl mitt i natten. Så klockan 6 på morgonen väcktes jag av lilla bestämda Zinnia som ville ut. På med byxor, jacka och skor och ut på bryggan, sätta ner valpen i gräset och 10 sekunder senare kunde man krypa tillbaka till sängvärmen i båten och fortsätta sova.